Page Rank-ul era un sistem notare pentru pagini web, de la 0 la 10, care evalua popularitatea unui site. Insa acest factor a fost eliminat in 2013 si Google nu mai tine cont de acesta.
Page Authority (PA) – este un indicator inventat de Moz, o tentativa de a inlocui Page Rankul. Multi din cei care cumpara un advertorial tin cont de PA si DA (Domain Authority). Problema e ca PA, alaturi de DA, nu reflecta intotdeauna calitatea unui site. Risti chiar ca Google sa-ti penalizeze site-ul publicand pe unele bloguri sau reviste online cu DA si PA foarte mare. De multe ori, acestea obtin o autoritate a domeniului mare si o autoritate a paginii mare prin backlinkuri de slaba calitate sau chiar black hat SEO. Atunci cand analizezi calitatea site-ului pe care vrei sa publici advertoriale, tine cont si de: raportul dintre articole ne-publicitare si advertoriale, originalitatea textelor, vechimea site-ului, numarul de pagini indexate, frecventa actualizarii site-ului.
Pay Per Click (PPC) – se refera la orice strategie de marketing online prin care platesti per click. De exemplu, cand rulezi anunturi sponsorizate pe Google poti opta sa platesti de cate ori da click cineva pe anunt sau per conversie.
Page Speed – Viteza de incarcare a unei pagini web. Pentru o experienta mai buna a utilizatorilor pe site si pentru o mai buna pozitionare in Google este important ca paginile site-ului sa se incarce rapid. Poti folosi tool-ului pentru developeri de la Google „Page Speed Insights” pentru a vedea daca viteza de incarcare a unui pagini este slaba/medie/buna pe mobil si pe desktop.
Pagini indexate in Google. Numarul de pagini indexare in Google se afla efectuand urmatoarea cautare in Google:
site:www.nume-site.ro
Exemplu:
site:https://blog-seo.ro/
Nu este un numar foarte exact, dar iti da o idee. Mai poti verifica si in Google Search Console, rubrica „Acoperire”.
Pagina de destinatie. In marketingul digital, se foloseste termenul „pagini de destinatie” pentru acele pagini create special pentru o campanie de marketing sau de publicitate. Este pagina pe care „aterizeaza” un vizitator dupa ce da click pe un link dintr-un e-mail sau pe reclame de la Google, YouTube, Facebook etc. In SEO, pagina de destinatie este pagina din site care se pozitioneaza in Google la o anumita cautare cheie. De exemplu, daca vei cauta pe Google „dictionar seo”, vei vedea ca pagina de destinatie a acestui site este http://blog-seo.ro/category/dictionar-seo/
Performance Digital Marketing – Marketingul Digital de Performanta urmareste modul si masura in care actiunile online aduc rezultate si rentabilitate. De exemplu, SEO are o rata de conversie foarte buna si genereaza vizite si profit in mod continuu si pe termen lung. Dar, daca ai o afacere la inceput de drum, trebuie sa stii ca rezultatele notabile nu apar intr-o luna, ci dupa 3-4 luni pentru domeniile ne-concurentiale si cel putin 1 an pentru cele foarte concurentiale. Astfel, trebuie sa calculezi daca sau in cat timp iti poti recupera investitia pe termen lung.