Mentorat in SEO

Mentorat in SEO

Esti specialist SEO junior si ai nevoie de indrumare? Esti „one-man show” si ai nevoie de indrumare in directia potrivita sau de un sfat avizat de la un Expert in SEO? Vrei sa afli daca cei care se ocupa de SEO pentru afacerea ta online isi fac bine treaba?

Un Mentor SEO sau un Expert in SEO iti poate oferi indrumarea de care ai nevoie.

Cand si cu ce te poate ajuta un Mentor SEO?

  •  Te-ai lovit de anumite obstacole si nu stii cum sa le depasesti.

Ai un site penalizat de Google si nu reusesti sa il readuci la nivelul de vizibilitate initial? Nu reusesti sa ajungi in prima pagina cu anumite cuvinte cheie? Site-ul nu performeaza asa cum ar trebui si nu iti dai seama care este problema?

In cei aprox. 14 ani de activitate in SEO, am optimizat sute de magazine online si site-uri de prezentare, m-am lovit de diverse probleme, am facut greseli, am ignorat anumite aspecte desi nu trebuia si, uneori, a trebuit sa testez luni de zile diverse strategii pentru a gasi solutia corecta. Tu, insa, nu va trebui sa treci prin toate aceste etape, ci vei merge direct la tinta, apeland la expertiza mea.

  • Ai un buget limitat si nu stii care este cea mai buna strategie cost-eficienta.

Nu stii  pe ce sa pui accentul on-site?  Nu stii pe ce site-uri sa iti publici advertorialele pentru rezultate rapide?

Dupa ce am lucrat pentru 3 companii – lidere atunci in Romania in SEO – am decis sa pornesc pe cont propriu. A fost dificil sa obtin rezultate bune cu bani putini. Insa, asta m-a determinat sa fiu mai creativa, sa gasesc scurtaturi si noi strategii la care concurenta nu s-a gandit. Am fost obligata sa imi imbunatatesc constant raportul cost-eficienta. Prin urmare, iti pot impartasi din lectiile invatate.

  • Cauti raspunsuri la intrebari dificile. 

Ai diverse intrebari si nimeni nu iti poate da un raspuns clar? Toata lumea iti spune „depinde”? 

Cunoscand detaliile afacerii tale online,  iti pot da un raspuns mai detaliat decat „depinde”: un plan de urmat pentru a obtine ceea ce doresti, intr-un anumit interval de timp.

  • Vrei pur si simplu sa stii daca ceea ce faci este bine.

Ai urmat un curs de SEO pentru a-ti optimiza singur site-ul si vrei sa stii daca ceea ce ai implementat pana acum este bine? Ai invatat singur SEO si vrei sa afli ce ai mai putea face pentru a-ti imbunatati strategia sau modul de lucru? 

Consultantul SEO este persoana la care se apeleaza pentru indrumare si sfaturi despre cum o anumita strategie ar trebui abordata si implementata. Consultantul SEO iti propune abordari de actualitate, creative si profitabile.

Ce NU este un Mentor in SEO?

  • Apeland la serviciile de Consultanta / Mentorat SEO, nu te astepta la executia efectiva a unor actiuni SEO.
  • Un Consultant nu realizeaza efectiv strategii de cuvinte cheie, optimizari on-page sau advertoriale SEO, ci analizeaza toate aceste componente, deja existente / implementate de tine sau de specialistul SEO cu care colaborezi, verificand corectitudinea si relevanta lor.
  • Consultantul SEO vine cu idei creative si cu solutii bazate pe experienta sa. Tu le implementezi si consultantul le verifica.
  • Consultantul SEO este platit pe ora, iar colaborarea este, in general, de scurta durata.
  • Consultantul SEO poate fi considerat un fel de mentor in acest domeniu. Acesta poate acorda solutii eficiente si raspunsuri la intrebarile dificile.
  • Sedinta de consultanta SEO se poate desfasura online, prin Zoom/ Skype.

Mentoratul este mai mult decat un serviciu de consultanta sau de training. Este un proces complex care implica orientarea și sprijinirea celor care isi doresc sa devina specialisti in SEO sau care vor sa obtina performante in SEO. Un mentor coordoneaza si indruma persoanele in rezolvarea problemelor, ofera sprijin profesional si ghideaza prin colaborare si evaluare.