Cum functioneaza Cautarea Google – Noua pagina Google

Google a creat o noua pagina web intitulata „Cum funcționează Căutarea Google” pentru a furniza utilizatorilor Google cateva explicatii, sfaturi si trucuri despre cautarea pe Google, accesarea cu crawlere si indexarea, despre algoritmii motorului de cautare si despre combaterea spamului.

Un ghid cu informatii foarte utile despre diversitatea si usurinta de a obtine informatii prin motorul de cautare Google, despre operatorii pe care ii poti folosi pentru a obtine o informatie specifica, despre cele mai recente imbunatatiri ale cautarii, evolutia cautarii pe Google sau noi unelte si optiuni aflate inca in testare:

cautarea google

operatori google

optiuni Google

O rubrica interesanta este cea despre combaterea spamului de unde aflam cum este identificat spamul, putem vizualiza screenshoturi de spam live, aflam care sunt tipurile de spam, ce masuri ia echipa Google pentru a combate spamul.

spam live

notificari spam

Din graficul de mai sus aflam ca 431.113 de mesaje au fost trimise in luna ianuarie a acestui an unor proprietari de site-uri care incalcau regulamentul de calitate Google, prin intermediul Webmaster Tools. 

Cele mai multe mesaje de atentionare privind spamul au fost trimise in luna iunie 2012 – 655.275.

Foarte interesanta si utila aceasta noua pagina lansata de Google. Cum vi se pare ? Ati aflat informatii pe care nu le cunosteati pana acum ?