4 noutati legate de algoritmul Google: not provided, ghost rank, hashtags, hummingbird

google_algoritm

Cuvintele cheie din Google Analytics vor fi 100% (not provided) !

Acum 2 ani, Google a inceput sa securizeze cautarile facute de utilizatorii logati in contul Google. Cuvintele cheie prin intermediul carora utilizatorii logati in conturi Google ajung pe un site sunt afisate sub denumirea (not provided). Exista posibilitatea de a vedea ce pagini au vizitat, dar cuvintele cheie pe care le-au folosit, raman doar de ghicit. In curand in rubrica „Surse de trafic” – „Cautare”  vom vedea in loc de cuvinte cheie si (not provided), DOAR (not provided). Acest lucru afecteaza proprietarii de site-uri, deoarece acestia nu vor mai avea acces la date semnificative despre utilizatori si despre performanta site-ului.

not provided

Google a sugerat ca (not provided) este folosit doar pentru a proteja viata privata a utilizatorilor sai, dar aceasta afirmatie nu mai este credibila atat timp cat campaniile Adwords furnizeaza cuvintele cheie pe care utilizatorii le-au folosit. Pare a fi o strategie de a impinge proprietarii de site-uri catre campanii de reclame sponsorizate Google Adwords.

 Ghost Rank

Odata cu lansarea algoritmului Google Penguin, au fost afectate site-urile care au backlink-uri irelevante sau spam. Google continua sa lanseze actualizari pentru algoritmul Penguin, iar in acest week-end Google a penalizat mai multe retele de linkuri cu o actualizare denumita „Ghost Rank”.

Daca unele site-uri au scapat de efectele Google Penguin pana acum, desi au backlinkuri nenaturale, asta nu inseamna ca nu exista riscul de a fi penalizate in viitorul apropiat.

Cautari cu Hashtag #

Google incearca in mod constant sa perfectioneze cautarea. Noua optiune de cautare, folosing #, permite afisarea rezultatelor din toate retelele de socializare.  Nu va mai trebui sa cauti ceva anume intrand pe fiecare retea de socializare in parte; este de ajuns sa efectuezi o cautare cu semnul # in fata.

hashtag
hashtag

Hummingbird – Noul algoritm Google

Algoritmul Hummingbird a fost introdus pentru a tine pasul cu interogarile de cautare din ce in ce mai complexe si lungi ale utilizatorilor. Intentia din spatele Hummingbird este de a trasforma cautarea Google intr-o „conversatie”. Ganditi-va la noi interogari de cautare, cum ar fi aceastea: „Care sunt cele mai recente tendinte de moda?”, „Cum va fi vremea azi?”, „Suc de mere sau suc de portocale?”.

Hummingbird hummingbird-2

Desi Hummingbird a fost anunțat pe 26 septembrie 2013, Google il implementase deja cu aproximativ o luna in urma. 

Google a numit acest nou algoritm de cautare Hummingbird pentru ca actualizarea face algoritmul „precis si rapid”.