Dictionar SEO, litera L

Un alt articol din seria „Dictionar SEO” prin care va explicam termeni si expresii utilizate in domeniul Marketingului Online.

Landing Page sau Pagina de destinatie, in limba romana, este pagina pe care un vizitator „aterizeaza”, dupa ce da clic pe un link gasit in rezultatele unui motor de cautare, intr-un e-mail sau dupa ce da clic pe un banner publicitar sau anunt sponzorizat. Pagina de destinatie poate fi pagina unui site, dar si o pagina special conceputa pentru a monitoriza succesul unei campanii publicitare. Landing Pages joaca un rol critic in Search Engine Marketing.

Link

De asemenea, cunoscut sub numele de hyperlink sau link HTML, un link deschide o alta pagina web sau te conduce catre o alta portiune a paginii curente. Linkurile pot fi, de asemenea, inserate si intr-o imagine sau o aplicatie flash. Link-uri Inbound inserate pe cuvinte cheie relevante si Link-urile text sunt o parte importanta a Strategiei SEO.

Link Baiting

Expresia Link Baiting ar putea fi tradusa in limba romana drept „Link de Momeala”. Strategia de Link Baiting consta in  crearea unui continut care incita utilizatorii sa il distribuie mai departe in retelele de socializare sau sa il preia pe site-ul lor personal. Tipurile de „momeala” variaza foarte mult, dar acestea includ de obicei articole informative sau stiri, resurse utile, informatii controversate sau senzationale. Link Baiting este o tehnica White Hat SEO folosita pentru a ajuta un site in imbunatatirea popularitatii unei pagini web si in imbunatatirea Page Rank-ului.

Link Exchange sau Schimb de Link = un aranjament de link-uri reciproce intre doua site-uri.

Link Farm

O ferma de linkuri este o pagina web sau un grup de pagini web a carui scop unic consta in furnizarea de backlinkuri. O ferma de linkuri este menita sa creasca PageRank-ul sau popularitatea unui site si sa imbunatateasca astfel pozitionarea unui site in motoarele de cautare. Link Farm este considerata o forma de spam si site-uri care se bazeaza pe aceasta strategie sunt penalizate de motoarele de cautare.

Link Popularity sau Popularitatea unei pagini web se masoara in numarul de backlink-uri pe care le are. Link Popularity nu este doar o chestiune de cantitate, ci si de calitate. Page Rank-ul este atins atunci când backlink-urile sunt situate pe site-uri de renume, relevante. Majoritatea motoarelor de cautare folosesc Link Popularity ca factor in rezultatele lor algoritmice.

Listings (Listari) = site-urile indexate care apar pe o pagina de rezultate a unui motor de cautare ca raspuns la interogarea unui utilizator.

Local Search

Cautarea locala se refera atat la adaugarea de cuvinte cheie geografice (orase, strazi, etc), cat si la folosirea unor servicii precum Google Maps, Yahoo! Local si AskCity pentru a gasi servicii si afaceri locale.

Link Building

Procesul de construire de backlinkuri de calitate, pe care motoarele de cautare le va evalua pentru a stabili autoritatea, relevanta si increderea unui site.

Sfaturi generale de link building:

Cum sa obtii backlink-uri : http://www.blog-seo.ro/2010/11/28/cum-sa-obtii-backlinks/

Cum sa maresti traficul pe site prin marketing viral : http://www.blog-seo.ro/2011/02/21/marire-trafic-pe-site-marketing-viral/

Long Tail

Termenul face referire la cuvintele cheie relevante pentru un site. Cuvintele cheie Long Tail sunt cautari mai detaliate si mai precise, in timp de cuvintele cheie short tail sunt cuvinte generale. Cuvintele cheie Long Tail returneaza rezultate mai relevante si aduc prin urmare proprietarilor de site vizite mai pertinente si conversii.

De exemplu, cuvantul „SEO” este un cuvant short tail, pe cand „Ce inseamna SEO”, „Servicii SEO Bucuresti”, „Firma SEO Bacau”, sunt cuvinte cheie Long Tail.

Link Juice este un aspect foarte important luat in considerare de catre Google pentru clasamentul unui site web. Cu cat un site are mai multe link-uri externe care trimit catre el, cu atat ii creste popularitatea si Page Rank-ul. Prin Link Juice se transfera autoritate, incredere si Page Rank.