WordPress sau Blogger pentru SEO ?

seo-sau-ppcUna dintre dilemele bloggerilor consta in alegerea platformei de blogging. „Ce platforma este mai bine indexata de Google, WordPress sau Blogger?”, „Care platforma imi ofera mai multa flexibilitate?”, ” Care dintre cele doua este mai potrivita pentru implementarea unei strategii SEO? „…sunt intrebari pe care proprietarii de bloguri si le pun adesea.

Alegerea tine de fiecare blogger in parte. Fiecare platforma de blogging are avantaje si dezavantaje in acelasi timp.

Daca esti la inceput de drum, nu ai cunostinte tehnice si nu ai planuri foarte mari cu blogul tau, Blogger/Blogspot este o alegere perfecta. WordPress, in schimb, iti ofera o flexibilitate mai mare : poti optimiza URL-urile, Meta Tag-urile si exista o varietate extrem de mare de plugin-uri si widget-uri.

Conform sefului echipei de spam Google, Matt Cutts, ambele au aceeasi sansa in ceea ce priveste indexarea si pozitionarea in clasamentul motorului de cautare Google. Pentru Matt Cutts este o alegere subiectiva si acesta recomanda incercarea celor 2 platforme pentru a testa care ni se pare mai buna.

Si totusi, blogger este detinuta de Google. Multi utilizatori de Internet afirma ca acest lucru se vede si in ranking. Voi ce parere aveti? Ati testat ambele platforme de blogging? Suntem curiosi la ce concluzii ati ajuns.