Ce crede Google despre linkurile incorporate template-urilor, widget-urilor…etc.

Matt Cutts raspunde, printr-un video postat pe canalul Youtube „GoogleWebmasterHelp”, la intrebarea unui utilizator privind linkurile care vin odata cu instalarea unei teme de blog gratuite sau a unui widget sau odata cu preluarea unui articol.

Utilizatorii de bloguri precum WordPress sau Blogspot au remarcat cu siguranta linkul sau linkurile care sunt plasate in footerul template-urilor gratuite. De asemenea, exista si widget-uri care contin link catre site-ului autorului.

Cei care aplica aceste strategii de promovare sunt cei care aleg calea scurta, iar, conform celor spuse de Matt Cutts, nu si cea buna. Utilizatorii acestor template-uri si aplicatii web nu au posibilitatea sa le inlature sau nu pot modifica textul ancora si linkurile aferente.

Matt Cutts spune ca linkurile obtinute in mod natural (atunci cand ne place o aplicatie, un articol si impartasim asta pe site-ul personal) sunt mai bine vazute de Google.

Ce parere aveti ? Este corect ca un webdesigner sau dezvoltator de aplicatii web sa foloseasca aceste strategii de promovare?