Panda si Penguin : previziunile lui Matt Cutts

Matt Cutts a afirmat recent ca o nouă versiune, majoră, a update-ului Penguin  se preconizează pentru anul acesta, iar lansarea unei noi actualizări de algoritm Google Panda va avea loc în câteva zile. Rețelele de link-urile sunt, și anul acesta, în colimatorul echipei care luptă  împotriva spam-ului…
Matt Cutts a vorbit in cadrul salonului SMX West, organizat in data de 11 martie a.c, despre planurile  sale privind „filtrele de curățare” ce vor fi implementate motorului de căutare Google:

– Penguin: lansarea unei noi actualizări (a-4-a) este în curs de pregătire pentru anul 2013 și ar trebui să fie destul de semnificativă . Rețineți că data ultimei actualizări Penguin a fost în octombrie 2012.
– Panda: o versiune nouă (a 25-a la număr) se preconizează a fi lansată in jurul datei  18 martie 2013. Vă reamintim că ultima actualizare Panda a avut loc în cursul lunii ianuarie 2013.
– Matt Cutts a confirmat de asemenea faptul că echipa sa a sancționat o vastă rețea de schimburi de linkuri (Search Engine Land vorbește despre Rețeaua SAPE) și a indicat că o altă mare rețea  va afectată în următoarele câteva săptămâni …