Top 5 extensii SEO pentru Chrome Browser

Fie ca esti un mic manager ce detine un site sau esti un profesionist SEO, intotdeauna vei cauta solutii si tool-uri care sa-ti usureze munca de optimizare pentru motoarele de cautare. Vorbesc la plural (motoare de cautare) pentru ca regulile si tool-urile ar trebui sa se aplice fiecarui motor de cautare in parte, lucru departe de adevar insa.

Evident nimeni nu are timp sa fie la curent cu modificarile fiecarui motor de cautare in parte si la fel nimeni nu va putea spune ca a inteles pe deplin regulile mereu in schimbare ale fiecarui motor de cautare. De acea, au aparut toolurile, eu le numesc mai exact snippeturi de seo, care sa va usureze cat de cat optimizarea. Dintre acestea se deosebesc oarecum extensiile de browsere care pun la dispozitia utilizatorului in foarte mare proportie cam tot ce e nevoie sa stii si sa faci pentru a-ti optimiza site-ul. Vom particulariza oarecum aceste extensii la browserul Chrome, a celor de la Google, care se doveste pe zi ce trece a fi cea mai buna alternativa de browser pentru eternul Internet Explorer. Eu personal recomand Chrome, cu toate ca parerile sunt impartite, cu toate ca mananca si salveaza la serverul parinte Google cam toate informatiile pe care le gaseste pe computer.

Ei bine, e dificil sa alegi din Chrome Webstore aplicatiile si extensiile care cu adevarat te ajuta. Multe dintre acestea sunt ori greoaie ori nu fac ceea ce ar trebui sa faca. De aceea in randurile urmatoare vom face o clasificare a celor mai importante aplicatii SEO pentru Chrome.

Aceasta extensie a fost cunoscuta in trecut drept Chrome SEO, insa cei de la Google au cerut schimbarea denumirii extensiei asa cum este ea astazi gasita. Seo for Chrome este cea mai populara extensie SEO disponibila care va ajuta sa construiti o strategie de optimizare pentru motoarele de cautare. Citeste si descopera constant PageRank-ul in cautarile Google, anunta orice modificare a acestuia, decopera backlink-urile catre site, descopera numarul de backlinkuri SMO catre site.

Este o extensie care isi concentreaza puterea pe obtinerea de informatii catre site-ul pe care il detii, Astfel poti monitoriza si descoperi rapid care sunt punctele forte ale site-ului sau unde mai trebuie lucrat. Aceste infotmatii sunt filtrate in 6 sectiuni:

  1. Pagina de date externe
  2. Pagina de elemente de optimizare
  3. Social Media
  4. Termeni si conditii si instrumente
  5. Informaţii despre domeniu
  6. Sugestii pentru site-ul dvs.

Acest instrument vă permite să verificaţi rapid poziţia cuvintelor cheie direcţionate catre site-ul tau şi site-urile concurente tie. Deşi este o extensie simplă, este capabila să monitorizeze în mod constant şi cu uşurinţă cuvinte cheie specifice si poate fi o mană cerească pentru webmasteri ce se bazează pe Google pentru a aduce în trafic la site-urile lor.

Este poate cea mai veche si cea mai buna extensie in domeniul de SEO. Spre deosebire de extensiile anterioare, SEO Quake aduna informatii despre site-ul tau de pe 3 cele mai inportante motoare de cautare: Google, Yahoo si Bing.  Descopera rapid PageRank-ul tau, Alexa Rank, link-uri nofollow, densitatea de cuvinte cheie de analiză, arhiva si  vârsta pe web. Este un tool complex ceea ce insemana ca cere resurse si din partea ta.

Acest tool monitorizeaza orice site ales de tine si ofera deasemenea informatii despre valoarea site-ului sau o extimare a veniturilor de pe site. Este extrem de lejer de folosit, nu cere resurse multe si fata de alte extensii, nu incepe sa faca monitorizarea decat la cerere. Este pozitionat in meniul de aplicatie (de pe click dreapta), nu se adauga in bara de extensii de la Chrome.