Cum sa faci bani din blog ? 6 metode de a face bani cu blogul tau !

mac“Cum sa fac bani din blog ?”, “Cum sa monetizez blogul personal ?” “Cum sa castig bani din publicitate online?”, “Cum sa castig bani pe Internet?”…etc. Sunt intrebari pe care orice blogger si le-a pus la un moment dat.
Fie ca ai deja un blog personal si ai vrea sa imbini placutul cu utilul, fie ca vrei sa creezi un blog special pentru a obtine un castig financiar, informatiile de mai jos iti vor fi cu siguranta de folos.

Sa faci bani din blog poate fi o afacere profitabila, mai ales ca nu investesti decat timp si, eventual, o suma foarte mica pe un nume de domeniu si hosting. Dar, poti la fel de bine sa ai si un blog pe o platforma gratuita de blogging, ca WordPress sau Blogspot, si sa castigi bani.

6 metode de a face bani cu blogul tau :

1. Google Adsense

Google AdSense este un program de publicitate online care furnizeaza reclame pe baza de text, imagine sau video proprietarilor de site-uri. Advertiserii se inregistreaza via Google AdWords si platesc pentru reclame pe baza de Pay-Per-Click, Cost-Per-Thousand sau Cost-Per-Action. Profitul este impartit intre Google AdSense si proprietarii de site-uri care au activat reclamele pe site-ul lor. CPC (Cost pe Click) este metoda cea mai populara si mai simplu de pus in practica.

In concluzie, vei fi platit pentru fiecare click pe care un vizitator il da pe  reclamele afisate pe blogul tau.

Trebuie doar sa creezi un cont Google AdSense si sa pui codul furnizat de program pe blog. Exista pluginuri sau widgeturi speciale pentru plasarea codului Adsense sau puteti pune direct codul in sursa blogului.

Exista doua tehnici de plasare strategica a anunturilor AdSense :

1. Anunturi „trompe l’oeil”: plasezi anunturi text sub articol sau in cadrul articolului, astfel incat textul anuntului sa fie similar cu cel al articolului tau. (culoarea textului, fundalul paginii …).

2. Anunturi foarte vizibile : poti plasa blocuri de 250 × 250 in partea de sus a unui articol sau in chenarul din dreapta paginii. Din moment ce acestea sunt mai vizibile, e posibil ca utilizatorii sa dea click mai des.

Trebuie sa stii ca anunturile din partea de sus, centru si stanga sunt cele care sunt cele mai vizualizate de catre vizitatori.

AdSense analizeaza textul de pe blogul tau si astfel determina ce anunturi sa afiseze. Daca vor fi afisate pe blog reclame care targeteaza cuvinte cheie pentru care s-a licitat mai mult, vei avea parte de castiguri mai mari. Pentru a afla care sunt cuvintele cheie cele mai competitive, poti folosi unealta Google AdWords.

Nota: pentru a castiga o suma decenta din Adsense, blogul tau trebuie sa aiba un trafic foarte mare.

2. Afiliere

Afilierea este o modalitate buna de a monetiza un blog.

Proprietarul blogului, denumit in acest caz afiliat, publica reclama advertiserului pe blog. Vizitatorii care vin pe blogul afiliatului devin potentiali clienti ai advertiserului. Afiliatul primeste bani pe baza diverselor actiuni efectuate de vizitatori : vizite pe site-ul advertiserului, efectuare cumparaturi pe site-ul advertiserului, abonare newsletter…etc. Vorbim astfel de mai multe tipuri de campanii : CPA (cost pe actiune), CPC (cost pe click) sau CPS (cost per sale).

Platforma de afiliere contorizeaza toate aceste actiuni, iar veniturile sunt impartite intre tine si cel care detine platforma de afiliere.

Daca alegi o campanie CPS, trebuie sa te asiguri ca produsele sau serviciile propuse de advertiser sunt de calitate. Daca advertiserul nu vinde, nici tu nu castigi.

Nota: pentru a castiga o suma decenta din Afiliere, blogul tau trebuie sa aiba un trafic foarte mare sau un numar semnificativ de abonati.

3. Articole sponsorizate sau advertoriale

Este cea mai simpla metoda de a face bani online. Poti redacta articole pentru a promova un magazin online/o locatie/un produs/un serviciu sau, pur si simplu, publici pe blog articole gata scrise de advertiser sau de o agentie SEO.

Pretul unui advertorial variaza in functie de mai multi factori:

-> vechimea blogului;

-> numarul de articole;

-> calitatea articolelor existente;

-> numarul de vizitatori unici lunar;

-> echilibrul intre numarul articolelor publicitare/sponsorizate (advertoriale) si cel al articolelor personale/nepublicitare;

-> nisa blogului (daca este sau nu axat pe un anumit domeniu de activitate, precum turism, IT, fashion&beauty, etc.).

In general, pretul pentru publicarea unui advertorial deja scris este de 40-50 ron si poate ajunge pana la 100 ron, daca este un blog foarte popular sau nisat. 

4. Vanzare de Linkuri

Poti adauga un site in Blogroll contra unei sume lunare. Suma se stabileste in functie de popularitatea blogului tau. Daca blogul tau are un PR mare sau foarte multi vizitatori unici lunar, site-ul pe care il adaugi in lista ta de recomandari va avea de castigat (fie in termeni de transfer de PR, fie in termeni de crestere a numarului de vizite).

Este o metoda buna de a face bani, dar nu exagera.

5. Bannere publicitare

O alta metoda de a face bani prin intermediul blogului consta in plasarea de bannere publicitare. Plata se face, de obicei,  prin achitarea unei sume fixe lunar sau prin stabilirea unui cost per click.

6. Crearea unui produs propriu

Daca detii un blog despre moda, de exemplu, ai putea foarte bine sa vinzi haine sau bijuterii …Poti sa creezi propriile coliere, bijuterii, inele… Exista o intreaga industrie, reala si pasionata.
Ai, de asemenea, posibilitatea de a vinde mai multe tipuri de produse de informare: Ebook-uri, software pe care le-ai dezvoltat, un plugin WordPress…etc.

Vrei sa colaboram?

Detii un blog sau un site si vrei sa il monetizezi ?

Poti castiga bani, colaborand cu noi, prin mai multe metode:
->publicarea de advertoriale, scrise sau nu de tine;
->inserare de bannere in lateral;
->adaugare linkuri in blogroll.

Exista si posibilitatea de a obtine produse gratuit, in schimbul unor review-uri.

Cateva conditii: blogul/site-ul sa aiba cel putin 1 an vechime, sa aiba minim 30 de articole postate, sa nu contina prea multe reclame si sa nu contina prea multe linkuri catre alte site-uri (fie in blogroll, fie in cadrul articolelor postate), mai precis, sa existe un echilibru intre articolele personale si cele sponsorizate.

Daca esti interesat(a) de o colaborare, trimite-ne un email la consultantsem@gmail.com