Dictionar SEO litera G

blog seo copertaGoogle AdSense este un program de publicitate care furnizeaza reclame pe baza de text, imagine sau video proprietarilor de site-uri. Advertiserii se inregistreaza via Google AdWords si platesc pentru reclame pe baza de Pay-Per-Click, Cost-Per-Thousand sau Cost-Per-Action. Profitul este impartit intre Google AdSense si proprietarii de site-uri care au activat reclamele pe site-ul lor.

Google AdWords este un program prin intermediul caruia proprietarii de site-uri isi pot promova site-ul prin linkuri sponsorizate, care apar in paginile motorului de cautare Google, deasupra, sub sau in dreapta rezultelor organice sau prin reclame pe baza de text, imagine sau video, care vor aparea pe site-uri inscrise in reteaua Google AdSense.

Google Webmaster Tools este o unealta adresata proprietarilor de site-uri, prin intermediul careia isi pot evalua site-ul din punct de vedere tehnic si calitativ. Google Webmaster Tools ofera optiuni precum: detectarea paginilor de eroare, detectarea continutului duplicat la nivelul Meta Tag-urilor, linkuri care trimit catre site, cuvintele cheie pe care site-ul apare in cautari si numarul de clickuri raportat la afisari…etc.

Google Analytics va permite sa masurati vanzarile si conversiile si în acelasi timp va pune la dispozitie informaţii actuale privind modul in care vizitatorii va utilizeaza site-ul, modul în care acestia au ajuns pe site si modul în care ii puteti determina sa se întoarca.

Gray Hat SEO se refera la o strategie SEO care se incadreaza intre Black Hat SEO and White Hat SEO. Gray Hat SEO poate include Doorway Pages, Gateway Pages, Cloaking si duplicate content. Tehnicile Gray Hat SEO pot fi determina in unele cazuri penalizarea site-urilor sau in alte cazuri, nu.

Gateway Page, de asemenea cunoscuta sub numele de doorway page este un URL cu un continut minim, creat pentru a clasa site-ul cat mai sus pe un cuvant cheie specific si pentru a redirectiona vizitatorii catre home page sau catre un landing page corespondent. Unele motoare de cautare considera paginile Gateway o forma mai usoara de Cloaking sau Spam.

Googlebot este un termen folosit pentru robotul de cautare Google; un software care aduna domentele de pe web si le claseaza in indexul motorului de cautare Google.

Gazduire Web sau Hosting. De multe ori trecuta cu vederea, gazduirea web este una din componentele cheie a oricarui site de succes. Alegerea celui mai bun serviciu de gazduire web pentru nevoile site-ului tau poate influenta atat strategia SEO, cat si cresterea vanzarilor. Site-ul trebuie sa fie online non-stop si sa se incarce repede, asfel incat utilizatorii sa nu paraseasca site-ului sau sa abandoneze cosul de cumparaturi. De asemenea, viteza de incarcare a unui site este un factor de care tine cont Google atunci cand returneaza clasamentul de pagini web in motorul sau de cautare.

Exista mai multe tipuri de gazduire web : pe servere shared, VPS, servere dedicate sau in Cloud, iar alegerea unui tip de server dintre cele trei este influentata de spatiul de stocare, de traficul lunar si de tipul site-ului (site de prezentare, blog, magazin online).

Atunci cand alegi un provider de hosting, trebuie sa tii cont de :

  • Uptime-ul garantat
  • Bandwidth
  • Securitate
  • Suport clienti
  • Servicii aditionale
  • (conturi email or certificate SSL)

Vezi si :