Dictionar SEO litera F

Flash  

Flash, este o aplicatie utilizata pentru dezvoltarea obiectelor-applet de tip Flash disponibile in cadrul unor pagini web. Prin intermediul elementelor flash, se poate creste dinamismul unei pagini precum si facilita interactiunea cu utilizatorul. Initial dezvoltata de Macromedia, aplicatia Flash a fost preluata de catre Adobe odata cu achizitionarea companiei Macromedia.

Motoarele de cautare nu pot indexa textul dintr-o aplicatie flash. Flashul lucreaza cu mai multe tipuri de texte, dar majoritatea dintre acestea (textul static) nu pot fi indexate de motoarele de cautare.

Optimizarea unui site in flash se poate realiza prin refacerea Flash-ului si adaugarea de cod HTML in jurul lui pentru ca site-ul sa fie mai bine indexat de motoarele de cautare.

FBML

Facebook Markup Language (FBML) este un limbaj de programare special construit pentru crearea de aplicatii pe Facebook.

Flux RSS sau Feed RSS

RSS (Really Simple Syndication) este o familie de feed-uri web utilizate pentru a publica frecvent actualizari de blog, titluri de stiri, fisiere audio sau video intr-un format standardizat. Feed RSS include texte integrale sau rezumate de text, plus metadate ( datele de publicare si de autor).

Exemplu : http://blog-seo.ro/feed/

Feed-urile RSS permit sindicarea continutului in mod automat. Ele sunt utile cititorilor care doresc sa se aboneze la actualizarile unui site sau blog.

Frame-uri

Cu ajutorul frame-urilor HTML puteti publica mai multe documente care sa se deschida in aceeasi fereastra a browser-ului. Fiecare document HTML deschis in fereastra browser-ului se numeste frame.