PrestaShop vs OpenCart

prestashop-vs-opencartAtat PrestaShop cat si OpenCart sunt platforme open-source de comert electronic profesionale, cu o multitudine de functionalitati si optiuni.

Va propun o scurta analiza comparativa intre PrestaShop si OpenCart:

Instalare : Instalarea platformei PrestaShop se realizeaza foarte simplu, trebuie doar sa urmezi  pas cu pas niste instructiuni foarte clare. OpenCart are o procedura de instalare destul de usoara.

Gestionarea continutului : OpenCart are un instrument solid si simplu de management al continutului pentru paginile non-produs, dar PrestaShop ofera o gestionare de continut mai buna si un pic mai dezvoltata decat OpenCart.

Panoul de administrare: OpenCart este destul de usor de utilizat, insa acesta include un numar de limitari si decizii ciudate de design care pot transforma sarcini simple intr-o experienta frustranta. PrestaShop are o zona de administrare care arata mai bine ca OpenCart, dar prezinta inca un numar de omisiuni.

Template-uri : PrestaShop utilizeaza sablonul Smarty si ofera multe teme gratuite si comerciale create de comunitate. Cu OpenCart este mai greu sa creezi si sa modifici sabloane si acestea nu pot fi compatibile cu o versiune noua. De asemenea, exista mai putine template-uri si teme sablon pentru OpenCart.

Gama de addon-uri/ extensii disponibile:  Atat OpenCart cat si PrestaShop au o serie mare de extensii utile pentru magazinul dvs. online.

SEO-friendly :  OpenCart pierde la acest aspect. In timp ce aveti posibilitatea sa creati URL-uri prietenoase pentru produse si pagini, nu va asteptati sa fie o functionalitate destul de intuitiva sau de usor de implementat. PrestaShop este similar cu OpenCart In aceasta privinta: este nevoie de un pic de configurare pentru a obtine URL-uri prietenoase.

Scalabilitate : Atat OpenCart cat si  PrestaShop permit gestionarea unui numar mare de produse, fara probleme pe server.

Suport: PrestaShop  beneficiaza de o comunitate de peste 100.000 membri pe forum. OpenCart are o echipa de dezvoltare foarte mica si beneficiaza de o comunitate pe forum mult mai mica – in jur de 12.000 de membri.

 OpenCart vs Prestashop:

prestashop vs opencart

presta-magento-opencart-oscommerce

In concluzie, pot spune ca PrestaShop este, in general, o optiune mai buna pentru comert electronic decat OpenCart.

Mai multe detalii despre caracteristicile si avantajele plaformei Prestashop, gasiti aici. De asemenea, daca doriti sa aflati cum puteti modifica platforma Prestashop pentru ca magazinul online sa fie mai bine indexat, cititi articolul Optimizare magazin online Prestahop.

Va invitam sa cititi si Ghid Creare si Promovare Magazin Online pentru a afla informatii esentiale despre crearea si promovarea unui magazin online.

Surse:

http://www.shopping-cart-reviews.com
http://www.prestashopempire.com