Prestashop vs Magento

magento-prestashopPe scurt despre PrestaShop si Magento

PrestaShop a fost lansat in luna august a anului 2007, de catre o echipa de dezvoltatori francezi. Desi nu exista nici un suport oficial oferit de dezvoltatori, multe aspecte sunt abordate in mod constant pe forumul oficial.

Magento a fost lansat pe 31 martie 2008 si este dezvoltat de compania Varien, bazandu-se pe componente Zend Framework. Acesta vizeaza in general magazine mai mari, care isi pot permite un pachet de gazduire mai bun si experti in programare. Acesta ofera, de asemenea, mai multe functionalitati complexe, de care nu este intotdeauna nevoie pentru magazine online mai mici.

Analiza comparativa Prestashop vs Magento

Instalare:
PrestaShop  beneficiaza de cea mai simpla instalare, in timp ce Magento este complicat de instalat, uneori chiar persoane tech-savy renunta la incercarea de a instala Magento.

Cerinte
PrestaShop  poate fi instalat pe majoritatea tipurilor de pachete de gazduire.
Magento necesita VPS scump sau un server dedicat pentru a rula corect.

Templating
PrestaShop  utilizeaza tehnologia  Smarty si ofera multe teme gratuite dar si cu plata, create de comunitate.
Magento necesita cunostinte de CSS si PHP, chiar si pentru cele mai simple sarcini.

Viteza
PrestaShop  este o platforma e-commerce rapida si sigura chiar si pe o gazduire web ieftina.
Magento necesita resurse masive si poate lucra rapid doar cu server dedicat.

Suport

PrestaShop  nu ofera suport oficial, dar beneficiati de un efort foarte bun din partea comunitatii. 100.000 membri pe forum.
Magento ofera un sprijin bun si are cea mai mare comunitate pe forumul oficial: 300.000 de membri.

 

Concluzii

PrestaShop combina viteza si codul elegant care se incarca rapid si permite functionalitati extinse prin intermediul modulelor add-on. Este apreciat pentru usurinta de instalare si intretinere, precum si pentru numarul mare de template-uri de calitate disponibile.

Magento ofera o gama larga de caracteristici si functionalitati, dar pentru a profita de ele,  o companie are nevoie de un hosting scump si de o echipa dedicata de IT. Acest lucru ii exclude pe cei mai multi proprietari de magazine online, care lucreaza singuri si au cunostinte de programare limitate. Codul sau este adesea greoi  si necesita resurse impresionante pentru a rula rapid. Chiar si cu dezvoltatori IT dedicati,  nu este cea mai usoara platforma.

In concluzie, specialistii recomanda PrestaShop ca solutie e-commerce pentru magazinele mici,  mijlocii si chiar si mai mari.

presta-magento-opencart-oscommerce

Surse: http://www.prestashopempire.com, http://www.prestahost.com

Va mai recomand si articolele: