Dictionar SEO litera D

Description Tag
Meta tag-ul descriere, este un scurt paragraf HTML care ofera motoarelor  de cautare  o descriere a continutului unei pagini. Meta Description trebuie sa contina maxim 200 caractere, din care in jur de 165 sunt afisate. Meta Description nu mai este la fel de importanta ca in trecut in pozitionarea unui site, dar este foarte utila pentru utilizatori, oferind un scurt sumar al continutului paginii. In plus, cand se efectueaza o cautare, de obicei Google ingroseaza cuvantul cheie respectiv din descrierea site-urilor de pe pagina de rezultate. Acest lucru ajuta utilizatorul  sa-si dea seama daca pagina respectiva contine informatii legate de cautarea efectuata.

Exemplu:

<meta name=”description” content=”Blog SEO te invata cum sa optimizezi si sa promovezi un site. BLOG SEO propune Servicii SEO, Creare site si Webdesign. Profesionalism si performanta!„/>

Pentru detalii despre optimizarea meta tag-ului description, va invit sa cititi articolul Meta Tag-urile Title si Meta Description.

 

Director web
Un director web este un Index de site-uri. Directoarele web pot fi generale sau impartite in categorii specifice.Inregistrarea unui site intr-un director web este o metoda de a construi backlink-uri si a a imbunatati clasamentul site-ului in motoarele de cautare. Directoarele web cele mai populare sunt : Yahoo! Directory si Open Directory Project (Dmoz).

 

Doorway Page
O pagina doorway  este un URL cu un continut minim destinata  sa ajunga la un rang inalt pentru un anumit cuvant cheie si a redirectiona vizitatorii spre o  pagina de start sau o  pagina cu  destinatie desemnata. Unele motoare de cautare considera  paginile doorway  ca o forma de spam. Cu toate acestea, paginile de intrare pot fi pagini de destinatie legitime  concepute pentru a masura succesul unei campanii de promovare.

 

Dofollow
Cand un site nu instituie un atribut nofollow inseamna ca linkurile trimise sunt urmarite de roboti. Atunci cand se foloseste termenul dofollow, se spune de fapt ca nu exista Nofollow.

 

Duplicate content:

Pagini separate cu acelasi continut substantial, care pot atrage o penalizare din partea motoarelor  de cautare. Putem vorbi de duplicate content intre 2 sau mai multe pagini ale aceluiasi site sau duplicate content intre paginile a 2 sau mai multe site-uri diferite.

 

DMOZ este un alt nume pentru Open Directory Project. Numele este derivat din versiunea originala a numelui de domeniu „directory.mozilla.org”. DMOZ este cel mai mare director de site-uri multilingve  de pe internet. Este detinut de AOL. Directorul este folosit pentru a ajuta in clasificarea si organizarea informatiilor de pe internet. Un site poate fi inscris in DMOZ vizitand http://www.dmoz.org/ si incluzand URL-ul site-ului in  categoria corespunzatoare. S-ar putea sa fie totusi o intarziere semnificativa de includere a site-ului. Acest lucru depinde de cat de activa este categoria (si cat de constiinciosi si energici sunt editorii de categorii).