Dictionar SEO litera B

Backlinks

Backlinks-urile sunt toate linkurile de pe alte site-uri care directioneaza utilizatorii care fac click pe ele catre site-ul tau. Backlink-urile pot imbunatati in mod semnificativ clasamentul site-ului in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare, in special in cazul in care sunt inserate pe cuvintele cheie urmarite.

Pentru mai multe detalii de despre backlinkuri va invit sa cititi postarea “Cum sa obtii backlinkuri”.

Banare/blacklistare

Termenul Banare sau blacklistare (lista neagra) se refera la un site care a fost eliminat din paginile unui motor de cautare, de obicei, din cauza angajarii in Black Hat SEO sau Spam.

Banner publicitar

Un banner publicitar este o reclama grafica. Bannerele publicitare sunt una dintre cele mai frecvente forme de publicitate online. Dimensiunile lor variaza. Daca dati click pe un banner publicitar, acesta va va directiona catre site-ul web al firmei careia i se face publcitate.

Black Hat SEO

Black Hat SEO este termenul folosit pentru tehnici de optimizare care nu respecta regulile motorului de cautare si au ca scop manipularea rankingului. Black Hat SEO include Cloaking, Spam, text ascuns…etc. Site-urile cu Black Hat SEO nu mai apar la cautari populare in prima pagina de rezultate a motoarelor de cautare.