Google si piratajul pe Internet

Pentru mai multe site-uri care participa la pirataj sau la download-uri ilegale, Google Suggest si Google Instant nu mai propun sugestii pentru ajutarea utilizatorului in cautare.

La inceputul anului 2011, Google a filtrat termenii ce aveau legatura cu download-ul ilegal. Cu toate acestea, motorul de cautare nu a cenzurat cautari ca : „isohunt”, „thepiratebay”, „sumotorrent”..etc.

In concluzie, Google Suggest si Google Instant nu mai sugereaza utilizatorului cuvinte care sa il ajute in cautarea de software-uri piratate, licente gratuite, download filme ilegal..etc. dar site-urile care participa la pirataj sunt inca in indexul Google.

In alta ordine de idei, am observat de cateva luni bune ca multe site-uri de pirataj au fost dezindexate.

Din cate imi dau seama, singura solutie de a scoate din index site-urile care fac pirataj consta in trimiterea unei plangeri DCMA din partea celui care detine copyrightul.

In viitorul apropiat utilizatorii nu vor avea alta solutie decat sa cumpere licente pentru diverse software-uri sau sa downloadeze prin plata filme si videoclipuri de pe site-urile companiilor care detin drepturile.

Desi nu cred ca piratajul pe internet va disparea, va fi din ce in ce mai greu sa ai acces gratuit la resurse pentru care in mod normal trebuie sa platesti.