Cum sa maresti traficul pe site prin marketing viral

Cum sa maresti numarul de vizitatori pe site prin marketing viral sau altfel spus – In loc sa astepti ca utilizatorii sa-ti gaseasca site-ul, mai bine incerci sa ii faci pe ei sa-ti viziteze site-ul.

10 tehnici care te vor ajuta sa cresti traficul pe site :

 

1.     Publicarea de articole pe site-uri de stiri sau reviste online

2.     Daca ai un magazin online inscrie-ti produsele in portaluri de cumparaturi (Shopmania, Bizoo) sau comparatoare de preturi 

Aceste site-uri sunt bine pozitionate pe Google si va permit sa apareti chiar de 2-3 ori in primele pagini de rezultate.   

3.     Postati comentarii pe site-uri din acelasi domeniu de activitate

Obiectivul este de a atrage in mod ‘’natural’’ persoane interesate de domeniul dvs. de activitate. Comentariile trebuie sa fie pertinete – oferiti sfaturi sau lamuriri privind subiectul articolului. Bineinteles, site-urile pe care publicati comentarii nu trebuie sa fie concurenti directi ai dvs. Interesati-va, de exemplu, care sunt cele mai populare bloguri din domeniul dvs. de activitate, abonati-va la ele si reactionati in mod frecvent la articolele acestora.

4.     Publicati comunicate de presa

Publicati comunicate de presa pentru a informa potentialii clienti despre noile servicii/produse sau reduceri pe care le oferiti.

5.     Newsletter

Crearea unui newsletter este o solutie eficienta de a face utilizatorii sa revina pe site. In felul, acesta cresteti numarul de vizite pe site. Newsletterul va va permite sa informati abonatii despre noile produse/servicii pe care le oferiti sau despre noile articole pe care le-ati publicat pe site, dar mai ales le veti reaminti de existenta site-ului dvs. 

6.     Organizati un concurs

Este cea mai buna tehnica de a-ti face cunoscut site-ul si de a atrage multi vizitatori in scurt timp. Stabiliti inca de la inceput obiectivul concursului. Vreti sa obtineti un numar foarte mare de adrese email pentru a va folosi de ele in urmatoarele campanii comerciale sau vreti sa atrageti potentiali clienti care sa testeze produsele/serviciile dvs. ?  In functie de obiectiv, stabiliti tematica si detaliile concursului.  Faceti-va cunoscut concursul pe retelele sociale sau pe site-urile specializate in publicarea de concursuri.

7.     Creati jocuri/ aplicatii in flash/java

Pentru a reusi cu aceasta tehnica de marketing viral trebuie sa creati o aplicatie originala care sa puna in valoare site-ul dvs.  Mesajul publicitar nu va fi considerant intruziv, daca stiti sa il prezentati intr-un mod amuzant si creativ. Veti promova astfel cu succes brandul.

Un exemplu de aplicatie interesanta: coaforul virtual. Printr-o asemenea aplicatie, se pot promova cu succes produse de ingrijire a parului.

 8.     Videoclipuri

Ideal este sa realizati videoclipuri care sa atraga utilizatorii si care sa fie raspandite de acestia in mediul online, fara interventia dvs. Cu alte cuvinte, sa realizati un videoclip viral. Nu ezitati insa sa realizati videoclipuri care sa prezinte societatea dvs., produsele pe care le comercializati, cu alte cuvinte videoclipuri informative. Publicati videoclipurile pe site-uri specializate (Youtube, Metacafe, Trilulilu…).

9.     Realizati un ghid gratuit /ebook gratuit 

Oferiti cititorilor sfaturi interesante pentru a-i face sa trimita  ghidul gratuit listei lor de contacte. Cu ajutorul unei promovari puternice, veti face cunoscut ghidul dvs. in mediul online si, in plus, ghidul gratuit poate fi ”preluat” de alte site-uri sau blog-uri, lucru care nu poate fi decat benefic pentru promovarea site-ului.

10.  Promovati site-ul in retelele sociale

Retelele sociale inregistreaza o popularitate impresionanta. Acum este foarte important ca site-ul dvs. sa se regaseasca pe una sau pe mai multe retele sociale pentru ca toata lumea este acolo : prietenii dvs, clientii dvs, viitorii clienti. In plus, semnalele sociale sunt un factor SEO de baza in 2013 si vor fi si in anii ce urmeaza.

Despre acest subiect am mai scris in postarile anterioare de pe Blog SEO, asa ca va invit sa consultati urmatoarele articole :

Cresterea numarului de vizitatori pe site implica de cele mai multe ori crearea unui continut sau promovarea unui produs  de calitate, util, original si tehnici creative de promovare.