Optimizare Imagini

SEO pentru Imagini 

De ce este importanta optimizarea imaginilor ?

Robotii motoarelor de cautare nu pot vedea o imagine asa cum o vedem noi, de aceea trebuie sa le spunem ce reprezinta imaginile pe care le postam pe site-ul sau blog-ul nostru.

Principalele motoare de cautare, Google, Yahoo si Bing, afiseaza imaginile atat in pagina cu toate rezultatele (rezultate web nefiltrate care includ toate tipurile de continut) cat si in pagina de rezultate cu filtrul Imagini.

Afisarea Imaginilor in pagina web Google

 

Google Imagini

Cum sa optimizezi imaginile pentru motoarele de cautare :

– Foloseste cuvinte cheie in numele imaginii/numele fisierului imaginii, in atributul ALT si in jurul imaginii (legenda);

– Alege formatul JPEG, preferat de motoarele de cautare;

– Posteaza imagini cu dimensiuni rezonabile;

– Posteaza imagini pe site-uri de photo sharing (Flickr);

– Sitemap imagini.

Numele Imaginii ofera motoarelor de cautare indicatiile cele mai pertinente. Asigurati-va ca numele fisierului contine cuvinte cheie pertinente pentru imagine.

cercei-argint.jpg

Atributul ALT este un text alternativ al imaginii care furnizeaza informatii despre aceasta. Functia de baza a atributului ALT este aceea de a permite afisarea unui text alternativ in cazul in care, din diverse motive , navigatorul utilizatorului nu permite afisarea imaginii.

Atunci cand folositi o imagine cu link inserat pe ea, atributul ALT are aceleasi functii ca textul ancora al unui link hypertext.

Dar cel mai important, atunci cand optimizati numele imaginii si atributul ALT furnizati motoarelor de cautare informatii pe baza carora aceasta va fi pozitionata in paginile de rezultate. Implicit, mariti numarul de vizite pe site.

Atentie, nu folositi un nume al imaginii sau un text alternativ prea lung, pentru ca exista riscul de a fi considerate Spam!

Optimizare imagine

Legenda Imaginii este un text care insoteste imaginea. Puteti vedea ca exemplu legendele postate sub imaginile de mai sus. Dupa numele fisierului, legenda este probabil cel mai important factor in determinarea pertinentei unei imagini pentru un cuvant cheie.

Numele fisierului, atributul ALT si legenda formeaza impreuna o descrierea a ceea ce reprezinta imaginea. Numele fisierului este o descriere scurta a imaginii (cercei-argint.jpg), atributul ALT este o descriere putin mai elaborata (cercei din argint) iar legenda este o descriere completa (cercei din argint cu inimioare Valentine).

Motoarele de cautare merg dincolo de imagine si consulta textul de pe pagina in care imaginea este integrata.

Formatul imaginii : PNG, GIF sau JPEG (JPG) sunt principalele formate ale imaginii, cel din urma avand cele mai multe avantaje.

Dimensiunea si marimea imaginii sunt deasemenea importante. 250 × 300 este dimensiunea minima ceruta pentru ca o imagine sa fie afisata. Marimea imaginii trebuie sa fie optima astfel incat sa nu incetineze timpul de incarcare al paginii, un factor luat in cont de Google in pozitionare.

Daca pe site-ul dvs. aveti foarte multe imagini, adaugarea acestora in Sitemap-ul Xml va mari sansele aparitiei lor in rezultatele Google.