Promovare pe Facebook

Cum sa folosesti platforma Facebook in scop profesional ?

In mod sigur, multi utilizatori se intreaba cum pot promova afacerea lor prin intermediul platformei sociale Facebook.

Reteaua sociala Facebook este un mediu dinamic care va permite sa interactionati cu alti membri, sa fiti la curent cu stirile si evenimentele grupului dvs. de contacte, sa schimbati informatii si sa aflati pareri despre produsele/serviciile dvs.

Facebook este un sistem simplu, transparent si practic care va permite sa creati in cateva minute propria retea de prieteni, sa impartasiti fotografii, documente, videoclipuri…

Inca de la inceput, Facebook a fost creat cu scopul de a impartasi informatii. Initial, accesul la site era limitat la studentii Harvard,  iar acum numara peste 500 de milioane de utilizatori activi.

Platforma sociala Facebook poate fi un instrument foarte folositor in promovarea afacerii dvs., daca stiti cum sa profitati de ea in mod eficient.

Cateva sfaturi de utilizare eficienta a retelei sociale Facebook, indiferent de sectorul dvs. de activitate :

  • Creati un Fan Page pe Facebook

Pagina de utilizator va permite un numar maxim de 5000 de prieteni. Pentru a promova cu succes afacerea pe Facebook creati o pagina pentru Fani (Fan Page) personalizata in functie de site-ul pe care il detineti. 

  • Lansati o campanie de Buzz Marketing :

Lansati concursuri avand ca premii un produs nou lansat pe piata sau un serviciu platit pentru a atrage clientii ;

– Informati-va grupul de contacte despre un eveniment organizat de dvs. sau despre un eveniment la care o sa participati. Prin crearea unui grup cu evenimentul respectiv, veti primi si confirmari de prezenta;

– Publicati stiri sau link-uri catre articole/produse noi de pe site-ul dvs. Publicati de asemenea stiri pe ‘’peretele’’ (Wall) membrilor grupului dvs.  Acest lucru va va permite sa atrageti noi contacte;

– Nu uitati sa plasati un icon pe site-ul/blogul dvs. pentru a permite vizitatorilor sa acceseze profilul Facebook si sa va adauge in lista de contacte

  • Analizati profilul membrilor din grupul dvs.

Prietenii prietenilor pot fi si prietenii dvs. Facebook va permite sa gasiti membri si grupuri care se pliaza domeniului dvs. de activitate.

  • Lansati sondaje/chestionare

Reteaua sociala va va ajuta sa obtineti o parere despre produsele/serviciile dvs. sau sa testati diverse concepte inainte de a le pune in practica.

  • Recrutati angajati sau cautati colaboratori

Informatiile afisate la profilul unui membru reprezinta un mini CV. Puteti gasi astfel colaboratori.

  • Publicati anunturi sponsorizate 

Lansati campanii de publicitate pe Facebook bazate pe anunturi cu produsele/serviciile pe care le oferiti. Dvs. stabiliti bugetul si tipologia utilizatorilor targetati.