Meta Tag-urile Title si Meta Description

Meta Tag-urile „Meta Title” si „Meta Description”, sau altfel spus, Titlul si Descrierea paginii Web sunt esentiale pentru o buna pozitionare pe Google.

Pentru o buna pozitionare pe Google trebuie sa aveti balizele Title si Description personalizate si optimizate prin utilizarea cuvintelor cheie pertinente pentru fiecare pagina in parte.

Meta Title ar trebui sa contina maxim 60 de caractere, inclusiv cu spatii. Pot fi si mai lungi, dar numai 60 cc se afiseaza.

Meta Description ar trebui sa contina maxim 160 de caractere, inclusiv cu spatii. Pot fi si mai lungi, dar numai 160 cc se afiseaza.

Meta Description nu mai este la fel de importanta ca in trecut in pozitionarea unui site, dar este foarte utila pentru utilizatori, oferind un scurt sumar al continutului paginii. In plus, cand se efectueaza o cautare, de obicei Google ingroseaza cuvantul cheie respectiv din descrierea site-urilor de pe pagina de rezultate. Acest lucru ajuta utilizatorul  sa-si dea seama daca pagina respectiva contine informatii legate de cautarea efectuata.

 Sfaturi SEO privind crearea si optimizarea Meta Title

  • Alegeti un titlu care sa exprime intocmai continutul paginii.
  • Incercati sa creati un titlu unic pentru fiecare pagina in parte. Fiecare pagina a site-ului trebuie sa aiba balize Title unice pentru ca Google sa le destinga dintre celelalte pagini ale site-ului.
  • Folositi titluri scurte  si descriptive in acelasi timp. Evitati insiruirea de cuvinte cheie in baliza Title.
  • Daca site-ul dvs are un numar foarte mare de pagini, atunci va recomandam sa optimizati meta Title-urile automat prin configurarea categoriilor bazei de date.

 Sfaturi SEO privind crearea si optimizarea Meta Description

  • Evitati insiruirea de cuvinte cheie in Meta Description. Redactati o descrierea a paginii care sa informeze si sa atraga utilizatorii.
  • Nu dati copy/paste din continutul de pe pagina.
  • Redactati descrieri unice pentru fiecare pagina in parte.
  • Daca site-ul dvs are un numar foarte mare de pagini, atunci va recomandam sa optimizati Meta Tag-urile Meta Description automat.